Tornved Lokalhistoriske Foreningen blev stiftet i 1985

Foreningen blev stiftet med det formål at fremme interessen for og kendskabet til lokalhistorien i de sognekommuner,der pr. 1. april 1970 indgik i Tornved Kommune, dvs. Jyderup, Holmstrup, Skamstrup-Frydendal, Mørkøv ogStigs Bjergby sognekommuner.

Jyderup Bibliotek og Lokalhistorisk Arkiv.

Lørdag16. Søndag-17. september 2017 arrangerer foreningenudstilling af Kristian Nielsen Ulvigs malerier.Begge dage kl. 11-16 i Skarridsøsalen.

Kristian Nielsen Ulvig havde tilnavnet Fidusmaleren. Det var der en årsag til, hvilket udstillingen også viser. Men han var også en bemærkelsesværdig maler af landskaber og andre motiver fra Jyderup og omegn. På utallige opfordringer har Tornved Lokalhistoriske Forening indsamlet er udvalgaf Ulvigs malerier. De udstilles denne weekend i Skarridsøsalen. Så kom forbi og oplev en større samling malerier af Jyderups navnkundige maler. Måske for både første og sidste gang.

Gratis adgang!